Moody’s vahvistaa Cofacen luokituksen ja muuttaa näkymän positiiviseksi

Lehdistötiedotteessaan Moody's korostaa, että luokitukseen vaikuttaa "Cofacen vahva pääoma, hyvä tulos ja rajallinen Venäjän riski. Coface on säilyttänyt omavaraisuusasteensa yli 190%:ssa vuodesta 2020 lähtien, eivätkä rahoitukselliset ja makroekonomiset sokit ole vaikuttaneet merkittävästi. Tätä alhainsta vaikutusta parannettiin entisestään vahvistamalla konsernin taseen laatua.”

Erittäin hyvä kannattavuus

Sen lisäksi Cofacen kannattavuus on ollut erittäin korkea viimeisen 5 vuoden aikana. Keskimääräinen yhdistetty aste (combined ratio) on ollut 75% vuosien 2017 ja 2021 välillä.

Moody’s uskoo myös, että vuodesta 2016 alkaen, “konserni on parantanut riskienseurantaprosessejaan ja on ollut proaktiivinen riskisalkkunsa sopeuttamisessa”. Moody’s odottaa “näiden parannusten tarkoittavan pienempiä vaikutuksia konsernin yhdistettyyn asteeseen tulevaisuudessa, vaikka tuottojen vaihtelu onkin luottovakuutusalalle tyypillistä.”

Cofacen joustavuus ja sitkeys

Viimeksi luottoluokittaja korostaa katsauksessaan että tämä  “näkymän muutos vakaasta positiiviseen osoittaa konsernin kasvavan monipuolisuuden ja kehittyneen luottoriskien valvonnan ja hallinnan, mikä puolestaan Moody'sin mielestä johtaa pienempään kannattavuuden vaihteluun ja varmistaa vakuuttajan suojautumisen taloudellisilta laskusuhdanteilta.”

Otamme tämän näkymän muutoksen mielihyvin vastaan, sillä tämä palkitsee Cofacen tiimien työn ja tunnistaa asiakkaille tarjottavien palvelujen korkean laadun. Se myös tunnistaa Cofacen joustavuuden ja sitkeyden kuten myös riskienhallinnan laadun. Nämä ovat kulttuurimme ja asiantuntemuksemme ytimessä. Coface jatkaa vakuuttuneena  Build to Lead -strategista suunnitelmaansa.

- Phalla Gervais, Chief Finance & Risk Officer

 

Täydennä tietoa maariskianalyysilla

France

 

A3 A3