Luottovakuutus vs omavakuutus

Omavakuutus tarkoittaa yksinkertaisesti rahan laittamista sivuun huonojen maksajien varalta. Usein yritykset pitävät varoja erillisellä pankkitilillä pahan päivän varalta.

Tämä lähestymistapa juontaa juurensa aikoihin ennen kuin luottovakuutus keksittiin ja on itse asiassa hyvin vanhanaikainen keino. Laittamalla varoja syrjään pahojen päivien varalle saattaa olla tarpeeksi suojaamaan satunnaisilta huonoilta maksajilta, mutta tämän päivän monimutkaisessa yritysilmastossa, asiakkaan konkurssi on vain yksi monista uhkista.

 

Omavakuutuksen etu

Yritystoimen suojaus käyttämällä rahoituspuskuria on helppoa. Sinulla on täysi kontrolli ja voit käyttää sitä erilaisiin tapahtumiin, ei ainoastaan huonoihin asiakkaisiin liittyviin ongelmiin. Et myöskään maksa vakuutusmaksuja, jotka voivat vaikuttaa suurilta tai ellei vakuutusta koskaan käytetä, ne näyttävät tarpeettomilta kustannuksilta.

 

Omavakuutuksen puute

Jos päädyt käyttämään omavakuutusta, sinun on muistettava, että sitten kun se on käytetty, se on myös mennyttä. Et voi kontrolloida, mitä tapahtuu muille liiketoimille ja mikäli useampi asiakas kaatuu, varasi kuihtuvat nopeasti. Muista, että vakuutusyhtiöillä on huomattavasti syvemmät taskut.

Kuinka paljon yrityksesi tosiasiallisesti voi säästää kattaaksesi mahdolliset tappiot? Vakuutuksesta saatavat korvaukset voivat olla huomattavasti suuremmat kuin koskaan voisit itse säästää, eikä sinun tarvitse sitoa pääomiasi, jotka voisit käyttää yrityksen kasvuun.

Onko luottovakuutus siis parempi vaihtoehto?

Näin me ajattelemme. Me emme ainoastaan korvaa maksamattomia saataviasi, vaan tarjoamme paljon muutakin vakuutetulle.

Cofacen luottovakuutuksella pääset käsiksi tietokantaan, johon päivitetään jatkuvasti tietoa yli 80 miljoonasta yrityksestä ympäri maailman. Näin olet paremmin turvassa huonoilta maksajilta.

Samaan pakettiin kuuluu myös Cofacen massiiviset yritystietoresurssit; voit saada tietoa poliittisista riskeistä  ja talouden trendeistä sekä laajoista maaraporteista..