Coface X Rel8ed: ”Datatiede on nykyään keskeinen osa riskienhallintaa”

Cofacen hiljattain ostama Rel8ed on data-analytiikkaan erikoistunut pohjoisamerikkalainen yritys, joka kehittää innovatiivisia ratkaisuja suurten tietoaineistojen ja tekoälyn avulla.

Miten luottovakuutus- ja yritystietoasiakkaamme voivat hyötyä asiantuntemuksen yhdistämisestä? Miksi datatieteen hyödyntäminen on tärkeää, jotta voimme vastata markkinoiden trendeihin ja asiakkaidemme muuttuviin tarpeisiin? Rel8edin toimitusjohtaja ja perustaja Bob Lytle kertoo lisää seuraavassa.

Bob, kertoisitko itsestäsi ja Rel8edistä?

Olen teknologiajohtaja ja toimin aiemmin TransUnion-luottotietotoimiston tietohallintojohtajana Kanadassa. Kyseessä on yhdysvaltalainen yritys, joka kerää, hallinnoi ja analysoi kuluttajien ja yritysten talous- ja budjettitietoja luottotietojen hallintaa varten. Rel8edin tarinalla on jotakin tekemistä tämän kanssa: työskennellessäni vuosia luottotietotoimistossa pääsin perille sekä luottovakuutuksista että siitä, mitä tietoja ei ollut yhdistetty. Niinpä perustin Rel8edin tietojen yhdistämiseksi!

Yhtiömme historia on todellinen yrittäjäseikkailu. Rel8ed on vielä melko nuori: aloitimme seitsemän vuotta sitten Kanadassa, ja ideamme oli täyttää markkinarako tuomalla julkisen datan analytiikka helposti kaikkien saataville, ja tämä on todella lähtenyt lentoon! Rel8ed on nykyään johtava kaupallisen ja yksilöllisen erityisdatan tarjoaja monikansallisille yhtiöille, viranomaisille ja liike-elämän järjestöille.

Mitkä ovat tärkeimmät osaamisalueenne ja ratkaisunne?

Olemme erikoistuneet integrointiin, ristiviittauksiin, ennakoiviin analyyseihin ja päätelmiin useista lähteistä poimittujen suurten tietoaineistojen perusteella. Yhdistämällä vertailukelvottomat tiedot osoitamme, miten liiketoimintaan liittyvä data on yhteydessä toisiin yrityksiin. Käytämme datatiedettä ja ennakoivaa analytiikkaa ja tarjoamme käyttökelpoista tietoa liiketoiminnan ja riskien hallintaan pankeille, vakuutusyhtiöille ja tutkijoille, joiden on ymmärrettävä markkinoita ja parannettava tuottojaan. Omassa maailmanlaajuisessa tietokannassamme on nyt yli 125 miljoonaa yritystä, ja mallinnamme datatieteen ja omien algoritmiemme avulla maailmanlaajuista julkista tietoa. Näin voimme nostaa esiin vahvoja näkemyksiä ja liiketoimintaan liittyviä tietoja, jotka perustuvat yritysten, omistajien, toimittajien ja kilpailijoiden välisiin yhteyksiin. Innovatiivinen, helppokäyttöinen Diligence-tietoportaalimme tuo kaikki nämä resurssit kaikenkokoisten organisaatioiden käyttöön.

Riskienhallinnan alalla tietomme parantavat osaltaan myös liiketoiminnan vaatimustenmukaisuutta. Kehitämme myös asiakkaan tuntemisvelvollisuuteen liittyviä ratkaisuja. Markkinatoimijat tarvitsevat näitä tietoja kipeästi erityisesti siksi, että hallitusten pakotteet ja toimitusketjujen maailmanlaajuinen keskinäisriippuvuus ovat lisääntyneet. Kuulemme hyvin usein, että vaatimustenmukaisuus tappaa hyvätkin kaupat. Meille asia on päinvastoin! Vaatimustenmukaisuus kuuluu indikaattoreihin, joiden perusteella voidaan ottaa asianmukaisia riskejä. Se liittyy siis suoraan riskien kokonaisvaltaiseen hallintaan ja arviointiin.

Miten Rel8ed on kasvanut tähän mennessä?

Kehitystämme ovat vauhdittaneet monet pilottiprojektit. Kasvoimme Kanadan Ontariossa Niagaran yrityshautomo-ohjelman salkkuyrityksenä. Olemme toimittaneet ratkaisujamme kaikenkokoisille organisaatioille julkisella ja yksityisellä sektorilla sekä kansalaisjärjestöjen ja korkeakoulujen parissa. Ja olemme oppineet tekemällä...

Vuonna 2018 siirryimme rajan yli ja avasimme toimiston Yhdysvaltain Buffaloon. Muutamaa projektia myöhemmin meistä tuli nopeasti kahdessa maassa toimiva yritys, joka palvelee hallituksia ja suuria luottotietojen tarjoajia. Nämä kokemukset ovat avanneet ovia ja vieneet meidät kabinetteihin, joihin pääsystä olemme vain unelmoineet. Yhdessä näistä kabineteista tapasimme Cofacen tiimin, ja seurauksena oli yrityskauppa!
 

Yritykset tarvitsevat nykyään päteviä näkemyksiä, syvällistä tietoa ja ennakoivia analyysejä liiketoimintaa koskevien päätöstensä tueksi.

 

Miksi päätitte luottaa Cofaceen Rel8edin kasvun tukijana?

Pieni startup voi kasvaa vain kahdella tavalla: joko hankkimalla suuren pääomasijoituksen tai etsimällä kumppanin. Coface esitti vakuuttavan mahdollisuuden jatkaa kasvua: sillä on suuri maailmanlaajuinen jalansija ja kasvuhakuinen yritystietopalvelu, ja yhtiö on investoinut viime vuosina vahvasti innovaatioihin. Rel8edin kannalta tämä on merkittävä virstanpylväs. Olemme jo ehtineet testata synergiaetuja ja täydentäviä voimavaroja, joista on vastavuoroista hyötyä. Cofacen ja Rel8edin tarina alkoi yhden vuoden mittaisella kumppanuudella, jossa keskityttiin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin Pohjois-Amerikan alueella, jolta syvällistä tietoa on vaikea saada. Tämä ensimmäinen yhteistyövaihe vastasi pitkälti odotuksia. Ennen kaikkea tajusimme nopeasti, että yhdistämällä kykymme ja alakohtaisen osaamisemme voisimme rakentaa markkinoille jotakin todella ainutlaatuista.

 Mitä yhteistä lisäarvoa tämä kauppa tuo kummallekin yritykselle?

Yhdessä voimme laajentaa tietokantaa ja parantaa sen laatua, ja samalla voimme hyödyntää toistemme analytiikkaa asiakasmahdollisuuksien tuottamisessa ja riskienhallinnassa. Tästä hyötyvät sekä luottovakuutus- että yritystietoasiakkaat. Yritykset tarvitsevat nykyään päteviä näkemyksiä, syvällistä tietoa ja ennakoivia analyysejä liiketoimintaa koskevien päätöstensä tueksi. Yhdessä voimme tarjota paremman asiakaskokemuksen auttamalla löytämään uusia suhteita, parantamaan liiketoimintaan liittyvää tietoa ja löytämään parempia mahdollisuuksia.

Entisenä startupina tuomme mukanamme myös yrittäjähengen ja innovatiivisen lähestymistavan uusien haasteiden ratkaisemiseen.  Suunnittelemme uusia tuotteita ja testaamme uusia ratkaisuja yhteistyössä Cofacen Data Labin kanssa. Yhdessä pystymme laatimaan nopeasti konsepteja ratkaisuista, joita aiomme kehittää.

Käytössäsi voi olla maailman paras tekoäly, mutta ihmisen on kesytettävä se!

 

Miksi datatiede on ratkaisevan tärkeää yrityksille?

Olemme siirtyneet uuteen aikakauteen, jossa data- ja tietopalvelut ovat olennainen vipuvoima kehitykselle. Toimialoillamme kyky analysoida ja yhdistää tietoja on keskeinen osa päätöksentekoa, riskienhallintaa ja luottovakuutusten suunnittelua.

Maailma pyörii datan ja tekoälyn avulla! Olemme kaikki samaa mieltä siitä, että tietojen syöttäminen CRM-työkaluun voi olla yhtä piinaa, mutta data on nykyään ratkaisevan tärkeää myynnin kannalta. Kuvittele, että tietäisit, mikä saa potentiaaliset asiakkaasi kehräämään. Silloin markkinointitiimisi voisi suunnitella sisällön juuri niitä varten, joille markkinointi suunnataan. Entä jos myyntityösi olisi niin hyvin räätälöityä, että jokainen listallasi oleva potentiaalinen asiakas olisi jo A-luokan prospekti?

Tekoälyratkaisujen kehittäminen investoimatta asiantuntemukseen ja osaajiin olisi kuitenkin strateginen virhe. Meillä on tietoa ja kykyä kehittää datan ja tekoälyn avulla erittäin nopeita ennakoivia malleja. Nykyteknologiat ovat tehokkaita, mutta ne eivät vielä ratkaise varsinaista ongelmaa. Ne vain auttavat ihmisiä päätöstenteossa. Uskon todella, että tekoälyä – rajoitteineen – on hyödynnettävä tasapainoisesti ja että arvioinneissa on käytettävä sekä dataa että ihmisälyä. Tämä on keskeistä uskossamme liiketoimintaan: käytössäsi voi olla maailman paras tekoäly, mutta ihmisen on kesytettävä se. Me Rel8edillä kutsumme tätä robottikoulutukseksi.


 

Täydennä tietoa maariskianalyysilla

Canada

 

A2 A2