Coface SA: Moody’s korotti Cofacen operatiivisen yhtiön luokituksen tasoon A1 IFSR, vakaa näkymä

28 syyskuuta 2023 luokituslaitos Moody’s on korottanut Cofacen rahoitusvahvuusluokituksen (Insurance Financial Strength Rating – IFSR) tasoon A1 tasosta A2. Luokittaja muutti myös näkymän positiivisesta vakaaksi.

Moody's vakuuttunut Cofacen vastuullisesta toiminnasta


Lehdistötiedotteessaan Moody's korostaa, että tämä luokitus osoittaa “konsernin lisääntyvää monipuolisuutta ja parempaa luottoriskien valvontaa ja hallintaa, minkä Moody's odottaa johtavan pienempään vaihteluun kannattavuudessa ja yhtiön parempaan asemaan talouden taantuessa. Korotus heijastaa myös hyvää pääomatilannetta, jonka konserni on säilyttänyt vuodesta 2020 lähtien sekä tase-erien laadun parantumista.”

Lisäksi Cofacen kannattavuus on ollut erittäin vahva viimeisen 5 vuoden aikana ja keskimääräinen yhdistetty aste (combined ratio) on ollut 71% vuosien 2018 ja 2022 välillä.

Moody’s uskoo myös, että vuodesta 2016 alkaen  “konserni on parantanut riskien valvontaprosessejaan ja on ollut proaktiivisempi sopeuttamaan riskisalkkuaan. Vaikka luottovakuutusalalla tuottojen vaihtelu on tyypillistä, Moody's odottaa vaihtelun olevan maltillista.”

Viimeksi luokituslaitos korostaa katsauksessaan, että tämä “vakaa näkymä heijastaa Moody'sin odotuksia, että Coface säilyttää vakavaraisuusaste II:n yli 180%:ssa, velkaantumisasteen alle 30%:ssa ja että konserni ei tarkoituksellisesti nosta riskitasojaan.”

"Korkea palvelun laatu"

Olemme hyvin tyytyväisiä Moody'sin luokituksen nostoon tasolle A1. Tämä palkitsee Cofacen tiimien työnteon ja tunnistaa asiakkaillemme tarjotun palvelun korkean tason. Se tunnistaa myös Cofacen joustavuuden ja sitkeyden kuten myös riskienhallinnan laadun. Nämä ovat kulttuurimme ja asiantuntemuksemme ytimessä. Coface jatkaa Build to Lead -strategista suunnitelmaansa ja valmistelee jo aktiivisesti seuraavaa vaihetta, joka julkaistaan 5 maaliskuuta 2024.

- Phalla Gervais, Chief Finance & Risk Officer

 

Täydennä tietoa maariskianalyysilla

France

 

A3 A3