"Velkaa luonnon puolesta": Coface myöntää jälleenvakuutuksen historian suurimpaan sopimukseen!

Luonnon monimuotoisuudeltaan rikas Ecuador on allekirjoittanut sopimuksen velkansa lyhentämisestä ja osoittanut samalla useita satoja miljoonia dollareita Galapagos-saarten suojeluun.

Coface osallistui  jälleenvakuuttajana kansainvälisen kehitysrahoituslaitoksen (U.S. International Development Finance Corporation, DFC) järjestämään rahoituspakettiin, joka on kaikkien aikojen suurin velanvaihtosopimus biologisen monimuotoisuuden suojelun hyväksi.

Galapagos Marine Reserve on yksi maailman suurimmista ja monimuotoisimmista merensuojelualueista. Ecuadorin hallitus perusti vuonna 2022 Hermandadin Marine Reserve'n parantaakseen meren suojelua. Velan muuntamisen ja siihen liittyvien suojelutoimien ansiosta Ecuador voi täyttää osaltaan Global Oceans Alliancen sitoumuksen suojella 30 prosenttia maailman meristä vuoteen 2030 mennessä.

Global Oceans Alliancen sitoumuksen täyttäminen

Galapagos Marine Bond -lainan tarkoituksena on rahoittaa Ecuadorin velkakonversio vaihtamalla 1,628 miljardia dollaria Ecuadorin kansainvälisiä joukkovelkakirjalainoja 656 miljoonan dollarin lainaksi. Tämä historiallinen sopimus säästää Ecuadorilta noin miljardi dollaria seuraavien 17 vuoden aikana. Joukkovelkakirjalainan ytimenä on 18 miljoonan dollarin vuotuinen tuki Galapagossaarille. Seuraavien 20 vuoden aikana näitä varoja käytetään muun muassa Galapagossaarten uhanalaisten lajien suojeluun. Yhdysvaltain kansainvälinen kehitysrahoitusyhtiö (DFC) tarjoaa 656 miljoonan Yhdysvaltain dollarin poliittisen riskin vakuutuksen (lainaa varten), ja 11 yksityisen vakuutusyhtiön ryhmä, mukaan lukien Coface, tarjoaa jälleenvakuutuksen hanketta varten.

Tämä on ensimmäinen "velka luonnon hyväksi" -swap, johon Coface on osallistunut. Haluamme tulevaisuudessa avustaa yhä useammissa vihreissä sopimuksissa ja tarjota elintärkeää tukea sosiaalisesti ja ympäristön kannalta tärkeille hankkeille.

- Phil Ward, Senior Account Manager for Financial Institutions for Coface North America

Sen jälkeen, kun keskustelut sopimuksen rakenteesta ja sanamuodosta olivat kestäneet useita kuukausia, Coface pystyi vahvistamaan tukensa hankkeelle 10 vuoden ajaksi. 

Tämä on Cofacen eri osastojen erinomaisen yhteistyön tulos.

- Guillaume Ogier, Head of Single Risk Insurance for Coface UK & Ireland

 

Innovatiivinen ratkaisu Single Risk -vakuutuksen ansiosta

Coface'n Single Risk -ratkaisut ovat tuotteita, jotka suojaavat projektin omistajaa, kehittäjää tai rahoittajaa pitkäaikaisia kaupallisia ja poliittisia riskejä vastaan. Vuonna 2022, Coface kaksinkertaisti salkkunsa, joka on tarkoitettu tukemaan ESG-projekteja maailmanlaajuisesti kehittämällä enemmän Single Risk -ratkaisuja. Tavoitteemme on lisätä tukeamme hankkeisiin ja niiden rahoituksiin, joita johtavat yritykset, pankit ja monikansalliset instituutiot sitoutuen erityisiin ESG-kriteereihin toimialoilla kuten uusiutuvat energiat, energiatehokkuus, kuljetus, vedenkäsittely, terveys, koulutus ja mikrorahoitus.

Tämä transaktio on valtava suoritus ja se saavuttaa etuja usealla eri tasolla. Ecuadorille se tarkoittaa lisääntyvää taloudellista vakautta ja maailma hyötyy kriittisen ekosysteemin suojelusta. DFC on kiitollinen saadessaan työskennellä yhteistyökumppaneidemme kanssa (ml. Coface), jotka auttoivat tämän innovatiivisen ratkaisun toteuttamisessa. The Galápagos Marine Bond tuottaa suuria etuja Ecuadorin kansalaisille vähentämällä maan kansallista velkaa ja mahdollistamalla merkittävät resurssit Galapagos-saaren ja sen ainutlaatuisen biodiversiviteetin suojelun tulevina vuosina. DFC’n 656 miljoonan dollarin poliittisen riskin vakuutus tähän ratkaisuun korostaa riskituotteemme vahvuutta ja joustavuutta mahdollistaen yksityisen pääoman käytön investointeihin, joilla on  aineellisia taloudellisia ja ympäristönsuojelullisia etuja.

- Scott Nathan, CEO of the DFC