Perintä – miten saatavat kotiutetaan, ennen kuin on liian myöhäistä!

Pitkäaikainen velka, omat epäonnistuneet perintätoimet, vaikeasti tavoitettavat tai tavoittamattomissa olevat asiakkaat... Et ole yksin: 80 %:lla yrityksistä on haasteita maksamattomien saatavien perinnässä. Kun sinulle käy näin, paras ratkaisu on kääntyä perintäasiantuntijoiden puoleen. Näin voit kotiuttaa saatavasi, ennen kuin on liian myöhäistä. Muista: 25 % tapauksista, joissa velat jäävät maksamatta, johtaa konkurssiin.

Saatavasi ovat olleet myöhässä (liian) pitkään

Päivittäiseen liiketoimintaasi kuuluu luottojen myöntäminen asiakkaille koti- ja vientimarkkinoilla. Käytäntö kuitenkin altistaa yrityksesi maksujen laiminlyönnin tai asiakkaan maksukyvyttömyyden riskille. Onko kirjanpidossasi näkynyt jo jonkin aikaa (liian pitkään) maksamaton saatava, etkä pääse siitä millään eroon?

Maksamattomat saatavat ovat vakava uhka kassavirralle ja yrityksen taloudelliselle elinvoimaisuudelle. Mitä enemmän aikaa kuluu, sitä vaikeammaksi erääntyneiden saatavien perintä käy. Sinun ei kuitenkaan tarvitse tuhlata kallisarvoista työaikaa ja taloudellisia resursseja saatavien perintään. Perintäasiantuntijoiden käyttäminen voi olla viisasta, jos haluat parantaa mahdollisuuksia myyntisaatavien perintään, ennen kuin niistä tulee perintäkelvottomia.

Kun omat perintätoimet eivät tuota tulosta

Puheluita, kirjeitä, sähköpostiviestejä, muistutuksia, oikeuden päätöksiä, uusia muistutuksia, maksuvaatimuksia... Odotatko yhä, että erääntyneet saatavat maksetaan, vaikka olet tehnyt kaiken voitavasi ja tuhlannut näin kosolti aikaa? Saatavien perintä on työlästä: se vaatii aikaa, rahaa, valtavasti työtä, oikeudellista erikoisosaamista – ja kokemusta. Oikeudellisten keinojen käyttäminen on usein pitkällinen prosessi, ja paikalliset lainkäyttöjärjestelmät vaihtelevat suuresti maasta toiseen. Myös maksukäyttäytyminen on hyvin erilaista eri maissa. Jos joudut tällaiseen tilanteeseen, on hyvä kääntyä perinnän ammattilaisten puoleen. Tämä voi olla monin tavoin hyödyllinen strategia.

Kun käytät perintäpalvelujamme, saat käyttöösi täysin asialle omistautuneet tiimit, maailmanlaajuisen oikeudellisten kumppaneiden verkoston ja asiantuntijat, jotka tuntevat tarkkaan paikallisen ja kansainvälisen lainsäädännön ja oikeudelliset erityiskysymykset. Mikä parasta, sinulle ei aiheudu lainkaan kustannusriskiä: maksat vain onnistuneista perimisistä.Phone calls, letters, emails, reminders, court orders, yet more reminders, formal notices... Are you (still) waiting for your unpaid invoices to be settled in spite of everything you've done internally (and all the time you've wasted)? 

Jos velallinen kieltäytyy yhteistyöstä

Kun asiakkaasi ilmoittaa suoraan kieltäytyvänsä maksamasta, ratkaisua – edes sovintoratkaisua – on vaikea löytää. Jos annat saataviesi perinnän Cofacen kaltaisen asiantuntijaorganisaation tehtäväksi, tiimimme selvittävät maksuviiveen konkreettiset syyt yhteistyössä asiakkaasi kanssa. Analysoimme myös asiakkaan maksukyvyn, jotta voimme löytää parhaan mahdollisen maksuratkaisun.

Jos asiakas lupaa aina maksaa, mutta ei noudata sitoumuksiaan, joudut todennäköisesti käyttämään valtavasti aikaa asioiden setvimiseen. Tämä voi olla yrityksellesi kohtalokasta, ja siksi suosittelemme, että käännyt asiantuntijoiden, kuten Cofacen, puoleen.

Jos asiakas ei vastaa puheluihisi

Kaikkea yhteydenpitoa välttelevästä asiakkaasta tulee pian ongelmallinen velallinen. Tämä vaikeuttaa perintäprosessia entisestään, ja maksamaton saatava voi muuttua nopeasti luottotappioksi.

Coface voi auttaa löytämään asiakkaasi nopeasti. Tässä hyödynnämme ainutlaatuista maailmanlaajuista tietokantaamme, jonka tietoja analysoimme maailman johtavana luottovakuuttajana ja yritystiedon tuottajana. Kun olemme löytäneet velallisen, tiimimme tietävät tarkalleen, miten häntä kannattaa lähestyä. Näin varmistamme, että hän maksaa velkansa mahdollisimman pian.

Kun viestintäyhteys on palautettu, Cofacen tiimit käyttävät kaikkia resurssejamme, jotta asiakkaasi kanssa päästään hyvään, mieluimmin sovinnolliseen, ratkaisuun. Cofacen kaltaisen ulkoisen osapuolen avulla saat siis perityksi maksamattomat velkasi, ja samalla säilytät hyvän liikesuhteen asiakkaasi kanssa.

Meillä Cofacella on kaikki, mitä tarvitset, jotta saat hyvät tulokset hetkessä. Meiltä saat tiedot, vakavaraisuusanalyysityökalut ja vahvan kokemuksen. Kun saatavasi on maksamatta, sinun on toimittava nopeasti ja hoidettava prosessi taitavasti, jotta lopputulos on onnistunut!” 
Thierry Gasnier, Group Claims and Collection Director.

 

4 hyvää syytä antaa maksamattomat saatavat Cofacen hoidettaviksi

  1. Nopea perintä: Coface on maailman johtava luottovakuutusten tarjoaja, ja perintäpalvelumme parantavat huomattavasti mahdollisuuksiasi saatavien kotiuttamiseen. Säästämme aikaasi, jotta voit keskittyä liiketoimintasi kasvattamiseen. Otamme velalliseen yhteyttä 24 tunnin kuluessa pyyntösi vahvistamisesta. Ensimmäisen yhteydenoton jälkeen toimenpiteinä voivat tarvittaessa olla henkilökohtaiset käynnit, neuvottelut ja oikeudelliset toimet.
  2. Kaikkialla maailmassa: Coface perii maksamattomat saatavasi 190 maassa hyödyntämällä ainutlaatuista 200 paikallisen asiantuntijan ja yli 250 kansainvälisen juridisen kumppanin verkostoaan. Noudatamme kussakin maassa paikallista ammattimaista toimintatapaa. Paikalliset yhteyshenkilöt tuntevat hyvin maansa kielen, lainsäädännön, markkinat ja maksutavat. Itse asioit yhden yhteyshenkilön kanssa riippumatta velallisen maasta. Hänen vastuullaan on perintäpyyntösi käsittely, joka johtaa tappioidesi rajoittamiseen ja liiketoiminnallesi aiheutuvien häiriöiden minimoimiseen.
  3. Maksat vain perimistämme summista: Coface saa perintäprosessista maksun vain, jos onnistumme. Siksi meillekin on tärkeää, että teemme työmme tehokkaasti.
  4. Suojaa yrityksesi maine: reilu sopimus on aina parempi kuin huono oikeudenkäynti, ja siksi asiantuntijaneuvottelijamme pyrkivät sovintoratkaisuihin. Tämä pätee 90 %:iin perintätoimeksiannoistamme. Tämä lähestymistapa auttaa lisäksi säilyttämään hyvät liikesuhteet velallisena olevaan asiakkaaseen ja suojaamaan brändisi imagoa.

Kirjoittajat ja asiantuntijat

  • Thierry GASNIER

    Group Claims and Collection Director